Medicamente pentru vertij și amețeli

Vertijul și amețelile sunt simptome comune care pot fi cauzate de o varietate de afecțiuni, inclusiv problemele de echilibru, tulburările vestibulare, migrenele și chiar efectele secundare ale anumitor medicamente. Tratamentul acestor simptome poate varia în funcție de cauza subiacentă și gravitatea lor. În acest articol, vom explora diferitele medicamente disponibile pentru tratamentul vertijului și amețelilor.

Antivertiginos și antiamețitor

Una dintre clasele principale de medicamente prescrise pentru vertij și amețeli sunt antivertiginoasele și antiamețitoarele. Aceste medicamente acționează asupra sistemului vestibular pentru a reduce senzația de vertij și disconfortul asociat. Printre cele mai comune medicamente din această categorie se numără:

  • Meclizina: Un antihistaminic H1 utilizat pentru tratarea vertijului și a amețelilor.
  • Scopolamina: Un agent anticolinergic utilizat pentru prevenirea și tratarea răului de mișcare și a vertijului.
  • Betahistina: Este utilizată pentru tratarea tulburărilor vestibulare și pentru reducerea simptomelor de vertij.

Medicamente pentru tratamentul cauzei subiacente

În unele cazuri, vertijul și amețelile pot fi cauzate de alte afecțiuni, cum ar fi infecțiile de ureche internă sau migrenele vestibulare. În aceste situații, tratamentul se concentrează pe gestionarea sau vindecarea cauzei subiacente. Printre medicamentele utilizate în acest scop se numără:

  • Antibiotice: Prescrise pentru tratarea infecțiilor urechii interne sau a altor infecții care pot provoca vertij.
  • Medicamente pentru migrene: Diverse medicamente, cum ar fi beta-blocantele, anticonvulsivantele și triptanii, pot fi prescrise pentru gestionarea migrenelor vestibulare care pot provoca vertij.

Terapia de reechilibrare

Pe lângă medicamente, terapia de reechilibrare poate fi utilă în tratarea vertijului și a amețelilor, mai ales în cazurile în care aceste simptome sunt cauzate de tulburări de echilibru. Această terapie poate include exerciții de reechilibrare vestibulară și antrenament pentru a îmbunătăți funcția vestibulară și echilibrul.

Remedii naturale și alte opțiuni

În unele cazuri, anumite remedii naturale sau modificări ale stilului de viață pot ajuta la reducerea vertijului și a amețelilor. Acestea pot include:

  • Gingko biloba: Se crede că acest supliment poate îmbunătăți circulația sângelui către creier și urechea internă, reducând astfel vertijul.
  • Evitarea stimulenților: Reducerea consumului de cofeină, alcool și tutun poate ajuta unele persoane să gestioneze mai bine simptomele de vertij.

Este important să discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră înainte de a începe orice tratament pentru vertij și amețeli, deoarece aceste simptome pot fi cauzate de afecțiuni serioase care necesită evaluare și tratament corespunzător.

Suplimente alimentare și vitamine

O altă abordare în gestionarea vertijului și a amețelilor poate fi utilizarea suplimentelor alimentare și a vitaminelor. Unele suplimente și vitamine au fost asociate cu îmbunătățirea sănătății vestibulare și a echilibrului. Printre acestea se numără:

Suplimente și vitamine Beneficii potențiale
Vitamina D A fost sugerat că un nivel adecvat de vitamina D poate avea un efect protector asupra sănătății vestibulare.
Vitamina B6 Se crede că vitamina B6 poate juca un rol în metabolismul neurotransmițătorilor implicați în echilibrul vestibular.
Magneziu Magneziul poate ajuta la relaxarea mușchilor și poate avea un efect benefic asupra simptomelor de vertij și amețeli.

Întrebări Frecvente

  • Care este importanța discutării cu medicul înainte de începerea oricărui tratament?
  • Ce poate cauza vertijul și amețelile în afară de problemele de echilibru?
  • Există alte opțiuni de tratament în afara medicamentelor și terapiei de reechilibrare?


Vezi și:

Egor

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Egor

Lasă un comentariu