Medicamente pentru alergie la polen

Atunci când primăvara își face simțită prezența, mulți oameni se confruntă cu simptomele neplăcute ale alergiilor la polen. Aceste reacții alergice pot varia de la strănut și secreții nazale până la congestie și dificultăți de respirație. Pentru a gestiona aceste simptome și a menține o calitate ridicată a vieții în timpul sezonului de polen, există o varietate de medicamente disponibile.

Antihistaminicele

Printre cele mai comune și eficiente medicamente pentru alergia la polen se numără antihistaminicele. Acestea acționează blocând efectele histaminei, o substanță chimică produsă de sistemul imunitar care cauzează simptomele alergice. Antihistaminicele pot fi luate sub formă de pilule, siropuri sau spray-uri nazale și sunt disponibile cu sau fără prescripție medicală.

Decongestionantele

Pentru a trata congestia nazală și sinusurile înfundate asociate cu alergiile la polen, decongestionantele sunt o opțiune populară. Aceste medicamente funcționează prin reducerea inflamației și a umflăturii din mucoasa nazală, facilitând astfel respirația. Ele sunt disponibile sub formă de tablete, spray-uri nazale sau picături și pot fi achiziționate cu sau fără prescripție medicală.

Medicamentele corticosteroide

Pentru simptome mai severe ale alergiilor la polen, precum inflamația nazală persistentă sau dificultăți de respirație, medicamentele corticosteroide pot fi recomandate de către medic. Acestea funcționează prin reducerea inflamației în căile respiratorii și pot fi administrate sub formă de spray nazal sau inhalator. Este important să urmați recomandările medicului în ceea ce privește dozajul și durata de administrare a acestor medicamente, deoarece utilizarea pe termen lung poate avea efecte secundare.

Imunoterapia

Pentru persoanele cu alergii severe și simptome persistente, imunoterapia poate fi o opțiune de tratament eficientă. Acest procedeu implică administrarea treptată a cantităților mici de alergen (în acest caz, polen) pentru a construi o toleranță la acesta în organism. Imunoterapia poate fi efectuată sub formă de injecții sau tablete sublinguale și poate necesita o perioadă mai lungă de tratament pentru a obține rezultatele dorite.

Antagoniștii receptorilor de leucotrieni

Un alt tip de medicamente prescrise pentru alergia la polen sunt antagoniștii receptorilor de leucotrieni. Aceștia acționează prin blocarea acțiunii substanțelor chimice numite leucotriene, care sunt implicate în inflamație și constricția căilor respiratorii în cazul alergiilor. Aceste medicamente pot fi utile pentru persoanele care nu răspund la alte tipuri de tratament.

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe orice tratament pentru alergia la polen, pentru a identifica cea mai bună opțiune în funcție de severitatea simptomelor și de istoricul medical al pacientului.

Suplimentele alimentare și alergia la polen

În afară de medicamentele convenționale, unele persoane caută și alternative naturale pentru a gestiona simptomele alergiei la polen. Printre acestea se numără și anumite suplimente alimentare.

Supliment Beneficii potențiale
Vitamina C Posibil să reducă răspunsul inflamator al organismului la alergenii din polen.
Quercetin Se crede că are proprietăți antihistaminice și antiinflamatorii.
Ulei de pește Poate ajuta la reducerea inflamației și a reacțiilor alergice.

Întrebări Frecvente

  • Care sunt riscurile asociate cu utilizarea suplimentelor alimentare în tratamentul alergiei la polen?
  • Este important să discut cu un medic înainte de a începe să iau suplimente pentru alergie la polen?
  • Cum pot să aleg suplimentele alimentare potrivite pentru nevoile mele individuale?


Vezi și:

Egor

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Egor

Lasă un comentariu