Ce se întâmplă dacă nu tratezi scabia?

Scabia este o afecțiune cutanată foarte contagioasă cauzată de un parazit microscop, numit Sarcoptes scabiei. Această afecțiune poate provoca mâncărime intensă și iritații ale pielii. Este important să se trateze scabia în mod corespunzător pentru a evita complicațiile și pentru a preveni răspândirea infecției. În acest articol, vom discuta despre ce se întâmplă dacă nu tratezi scabia și cum poți scăpa de această afecțiune neplăcută.

Cum Arată Raia?

Scabia poate avea simptome variate, dar cele mai comune semne ale acestei afecțiuni includ:

 • Mâncărime intensă, care de obicei se intensifică noaptea.
 • Erupții cutanate, în special în zonele cu pliuri ale pielii, cum ar fi încheieturile încheieturilor, coatele și genunchii.
 • Aspectul de linii sau umflături mici pe piele, care pot fi albicioase sau roșii.
 • Mici vezicule sau bășici care pot conține lichid.

Simptomele pot varia de la o persoană la alta, dar mâncărimea persistentă este un semn caracteristic al scabiei.

Cum Scapi de Scabie?

Tratarea scabiei este esențială pentru a evita complicațiile și pentru a opri răspândirea infecției la alte persoane. Iată pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a scăpa de scabie:

 1. Consultați un medic: Dacă bănuiți că aveți scabie, este important să consultați un medic. El vă poate diagnostica corect și vă poate prescrie tratamentul potrivit.
 2. Tratamentul topic: Tratamentul cel mai frecvent pentru scabie implică aplicarea unei loțiuni sau creme pe întreg corpul. Este esențial să urmați cu strictețe indicațiile medicului și să acoperiți toate zonele afectate.
 3. Spălarea hainelor și a lenjeriei de pat: Pentru a preveni reinfectarea, este important să spălați toate hainele, lenjeria de pat și obiectele cu care ați intrat în contact. De asemenea, puteți usca aceste articole la temperaturi ridicate pentru a ucide paraziții.
 4. Evitarea contactului apropiat: În timpul tratamentului, evitați contactul apropiat cu alte persoane pentru a preveni răspândirea infecției.

Este crucial să continuați tratamentul până când medicul dumneavoastră vă spune că sunteți complet vindecat. În caz contrar, infecția poate reveni.

În Ce Constau Complicațiile?

Dacă nu tratezi scabia în mod corespunzător, pot apărea complicații. Unele dintre aceste complicații pot include:

 • Infecții secundare ale pielii: Datorită scărpinatului excesiv, pielea poate deveni vulnerabilă la infecții bacteriene.
 • Scăderea calității vieții: Mâncărimea intensă și neplăcută poate afecta semnificativ calitatea vieții și somnul.
 • Răspândirea infecției: Fără tratament, scabia se poate răspândi la alte persoane din jurul dumneavoastră.

Cât Durează Tratamentul pentru Scabie?

Durata tratamentului pentru scabie poate varia, dar este important să urmați cu strictețe recomandările medicului dumneavoastră. De obicei, tratamentul durează câteva săptămâni.

Pot Să Mă Vindec de Scabie Fără Medicamente?

Este rar să te vindeci de scabie fără medicamente. Tratamentul prescris de medic este esențial pentru a elimina complet paraziții.

Cum Pot Preveni Răspândirea Scabiei la Alte Persoane?

Pentru a preveni răspândirea scabiei la alte persoane, evitați contactul apropiat cu acestea în timpul tratamentului. De asemenea, spălați hainele și lenjeria de pat la temperaturi ridicate și informați-i pe cei din jurul dumneavoastră despre infecție.


Vezi și:

Egor

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Egor

Lasă un comentariu